Hogyan ismerjük fel a hamisított pashmina kendőket?

Szerző: Okt 23, 2012 Kategória: Alapvető információ | nincs kommentár

Az utóbi időben sajnos nagyon sok hamis pashmina kendő bukkan fel a piacon.
Gyanús kínálatokkal piactereken, de az interneten is találkozhatunk. Legfőbb célpontjukká az akciós portálok váltak, ahol nevetséges áron, gyakran körülbelül 5-10 euróért kínálják őket.
Aki jártas a kasmírtermékek világában, azonnal felismeri, hogy csalásról van szó.

Ennek ellenére ezek a kínálatok szemmel láthatóan emberek százait csábítják el.

A hamis pashmina kendő azonban könnyen felismerhető. A gyanúsan előnyös kínálatoknál a pashmina kendő hamisságának indikátora pontosan az ára. Tudnia kell, hogy már a nepáli gyárak körölbelül 100 USD/1 kilogrammért vásárolják a nyers, feldolgozatlan kasmírt a helyiektől. A kasmír ugyanis nagyon értékes és évente csupán párezer tonna nyerhető belőle.

Egy pashmina kendőt nyers kasmírból elkészíteni a helyi gyártó vállalatoknak sok fáradtságába kerül, mivel ez egy hosszú, becsületesen, kézzel végzett munkafolyamat.

Gondolja, hogy ennél a megeröltető gyártási folyamatnál lehetséges, hogy ezt a nagyon értékes anyagból – „100% kasmírból“  készült pashmina kendőt 8 euróért árulják? Ez ostobaság.
Az eladók egyszerű csalási módszere.

Miből készülnek ezek a hamisítványok? Többnyire különféle akril- és szintetikus anyagokból.
Ezeket is főleg Ázsiában gyártják és gyártóik mindenféle szégyenérzet nélkül ráírják cimkéikre, hogy „100% kasmír“ vagy „100% pashmina“ – vigyázat, éppen a „pashmina“ megnevezéssel próbálják megkerülni a törvényeket.

A pashmina ugyanis mint önálló természetes textília nem létezik. Azokat a vevőket, akik nem ismerik a kasmírt, így könnyen becsaphatják.

A pashmina kendőket puhaságuk teszi kivételessé. A klasszikus pashmina kendő méretei

90 x 200 cm és annyira puha, hogy áthúzható egy klasszikus karikagyűrűn. Ez is egy módja annak, hogyan különböztessük meg az igazi pashmina kendőt a hamisítványtól.

A hamis pashmina kendők minőségükben össze sem hasonlíthatók a valódiakkal.

Értékes anyaguknak és kézzel való gyártásuknak köszönhetően a pashmina kendőknek remek tulajdonságaik vannak – melegítenek, puhák és kényelmesek.

A „valódi“, 100% kasmírból vagy 70% kasmírból és 30% selyemből készült pashmina kendők garanciáját nyújtjuk internetes üzletünkben a Mahogany.hu oldalun – ne habozzon, nézze meg kínálatunkat, mely csodálatos termékeket tartalmaz, melyekben ötvöződik az elképesztő minőségű anyag és a kiváló design. A pashmina kendők körülbelül 80 különböző színben kaphatók.

Kommentár hozzáadása

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *