Hol gyártják a pashmina kendőket?

Szerző: Okt 23, 2012 Kategória: Gyártás | nincs kommentár

Kasmíröltözékeket sok cég gyárt világszerte. A legtöbb öltözéket Kínában gyártják, ám ott többnyire gépesített a gyártás folyamata.

Kasmírtermékeket Európában – főleg Skóciában és Olaszországban is gyártanak. A legnagyobb kasmíröltözék gyártó viszont még mindig Nepál. Az európai gyártók minősége elég magas szintű, ám a becsületes nepáli kézimunkával nem vehetik fel a versenyt.

Az összes pashmina kendő, melyet a Mahogany.hu internetes üzletünkben kínálunk, Nepálból származik. Az országra nagy hatással van a világ legmagasabb hegysége, a Himalája.

Itt, a magas tengerszint feletti magasságokban élek a kasmírkecskék, melyekből a kasmírrostokat nyerik. A rostokat helyben feldolgozzák és kasmíröltözékek készítésére használják.
A pashmina kendők készítésének hagyománya Nepálban többezer évre nyúlik vissza.

Előállításuk egy rendkívül igényes folyamat, ezért a minőségi termékek előállításának képessége itt generációról generációra öröklődik. Az ország sajnos a világ legszegényebb államai közé tartozik. Lakosai fő megélhetési forrása a mezőgazdaság és a szőnyegek/textíliák exportja – melyek főleg kasmírból készültek.

A gyártó vállalat, ahonnan az internetes üzletünkben kínált pashmina kendők származnak, fővárosuk, Kathmandu közelében található. Csakis a legjobb takácsokat foglalkoztatja, mivel ahogy azt már említettük, a hagyomány továbbra is él – a pashmina kendők kizárólag kézzel készülnek. Így tehát nem olyan ipari termékek, melyek automatizált gépsorokon készülnek, mint például a szomszédos Kínában. A mi pashmina kendőink minden egyes darabja eredeti.
Internetes üzletünkben kínált pashmina kendőink gyártása összhangban van a szigorú nemzetközi egyezményekkel. Az összes szigorú környezetvédelmi törvény, mely azon területekre vonatkozik, ahol a kasmír begyűjtése és feldolgozása történik, el van fogadva és be van tartva.

Az összes termék rendelkezik egy ún. ASO free bizonyítvánnyal, amely igazolja, hogy a gyártás során nem használtak semmiféle veszélyes színezőanyagot, amely káros hatással lenne az egészségre vagy bármilyen módon szennyezné a környezetet.

Mindemellett ügyelünk a gyermekmunkaerő tilalmáról szóló törvényre, melyre sajnos a szomszédos India az ellenpélda.

Kommentár hozzáadása

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *